Soha nem volt olyan fontos a pénzügyi tudatosság, mint napjainkban. Ez a fogalom sokak számára ismeretlen, de szerencsére elsajátítható képesség. Egy új személyiségteszttel mindenki ellenőrizheti tudását és felmérheti, hol kell bővítenie az ismereteit.

A fogyasztói társadalom arra rendezkedett be, hogy mindenki minél többet vásároljon, még akkor is, ha nincs rá feltétlenül szüksége. Ez a rendszer rengeteg pazarlást és túlköltekezést szül.

DE SZERENCSÉRE VANNAK MÓDSZEREK, AMIVEL MINDENKI MEGISMERHETI, HOGY MIN ÉS HOGYAN KELL VÁLTOZTATNIA.

A Pénziránytű Alapítvány új pénzügyi személyiségtesztjének kitöltésével néhány perc alatt megismerhetjük, hogy mennyire tudunk takarékoskodni, mennyire vagyunk árérzékenyek, beosztók, vagy mértéktartóak.

Sőt arra is választ kaphatunk pénzügyi személyiségprofilunk értékelésekor, hogy a pénzügyi magatartásuk mely elemei teljesítenek kiválóan, és mire kell a jövőben odafigyelnünk mindennapi pénzügyi döntéseink során.

A PÉNZIRÁNYTŰ ALAPÍTVÁNY TESZTJÉT EDDIG 20 EZER FELNŐTT ÉS MINTEGY 15 EZER ÁLTALÁNOS ISKOLÁS TÖLTÖTTE KI, ÉS MÁR ELÉRHETŐ A KÖZÉPISKOLÁSOKNAK KÉSZÜLT VÁLTOZAT IS.

Az eddigi több mint 35 ezer teszt eredményei azt mutatják, hogy tapasztalatszerzéssel, illetve tanulással elérhető, hogy a hétköznapi pénzügyek területén jobban vizsgázzunk.

Az általános iskolás teszteket elsősorban a pénzügyi nevelés iránt elkötelezett pedagógusok ajánlották a gyerekeknek, s a középiskolás teszteket is – egyelőre pilot program keretében – olyan iskolákban töltötték ki a fiatalok, ahol a pénzügyi tudatosság fejlesztésével kiemelten foglalkoznak.

NEM CSODA, HOGY A DIÁKOK PÉNZÜGYI TUDATOSSÁG TERÉN MINDKÉT KORCSOPORTBAN LEKÖRÖZTÉK A FELNŐTTEKET.

Az utóbbi évek iskolai pénzügyi nevelő munkájának hatását bizonyítja, hogy míg a felnőttek 84%-a ért el magas pontszámot a pénz beosztása területén, ugyanez az arány az általános iskolásoknál 90%, míg a középiskolás pilot eredmények 95%-ot mutatnak.

A takarékos megoldások is a gyerekek szemléletében jelennek meg jobban. Az általános és középiskolások átlagpontszáma is 15%-kal magasabb a felnőttek eredményénél.
A beosztó és takarékos ember addig nyújtózkodik, amíg a takarója ér, megtervezi és követi a bevételek és kiadások alakulását, és kézben tartja pénzügyeit.

A tesztek elérhetőek a Pénziránytű Alapítvány honlapján: https://penziranytu.hu/penzugyi-szemelyisegtesztek.

Forrás: https://www.origo.hu/gazdasag/20211026-gazdasag-teszt-penzugy-szemelyiseg.html

Pin It on Pinterest

Share This