A koronavírus-járvány megfékezése érdekében újabb fontos intézkedés lép életbe április 15-től Magyarországon. A Magyar Közlönyben március 23-án megjelent rendelet szerint az eddigi 5000 forintos értékhatárról 15 ezer forintra emelkedik az érintéses fizetések, PIN-kód nélküli összeghatára – szúrta ki a Pénzcentrum.

Nem sokkal ezelőtt jelent meg a Magyar Közlönyben a kormány azon rendelete, amely a veszélyhelyzetre tekintettel az érintéses fizetésekre vonatkozó szabályokat alakítja át április 15-től. Azindoklás szerint erre az egészségügyi biztonság érdekében van szükség. Íme a rendelet vonatkozó passzusai:

“A 2015/2366 európai parlamenti és tanácsi irányelvnek az erős ügyfél-hitelesítésre, valamint a közös és biztonságos nyílt kommunikációs standardokra vonatkozó szabályozástechnikai standardok tekintetében történő kiegészítéséről szóló, 2017. november 27-i (EU) 2018/389 felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet 11. cikkében meghatározottak figyelembevételével a pénzforgalmi szolgáltató nem alkalmaz erős ügyfél-hitelesítést, ha az érintéses elektronikus fizetési művelet egyedi összege nem haladja meg a tizenötezer forintot.
Az (1) bekezdésben meghatározottak nem érintik a pénzforgalmi szolgáltatónak a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvényben meghatározott felelősségét.”

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/hivatalos-a-koronavirus-miatt-valtozik-az-erinteses-fizetes-magyarorszagon.1091052.html?fbclid=IwAR3b_B-Ee8qK5UpVHeL4Sja6kS6wQuOV4pc5SV6ImjlkNOYCwh22wWKmxkw

Pin It on Pinterest

Share This